Дори хората с повече антитела ще се заразят с новия вариант на

...
Дори хората с повече антитела ще се заразят с новия вариант на
Коментари Харесай

Лоша прогноза: Дори хората с антитела ще се заразят с Омикрон

Дори хората с повече антитела ще се заразят с новия вид на ковид - " Омикрон ", в случай че не са напълно имунизирани, в това число с бустерна доза. Такова мнение изрази в ефира на  " Здравей, България "  пулмологът и народен представител от " Демократична България " доктор Александър Симидчиев.

Той е безапелационен, че ако ваксиналното покритие у нас се повиши, това ще докара до драстично понижаване на заболеваемостта. 

" В страните с нараснала заболеваемост, само че и огромен брой имунизирани жители, няма повишаване на смъртността. Ваксината не може да предотврати заразяването, но може да предотврати затрудненията и съдбовния излаз ", безапелационен бе доктор Симидчиев.

Медикът поддържа концепцията на държавното управление да дава финансови стимули на имунизираните пенсионери, само че акцентира, че на страната ни е нужен по-устойчив проект за справяне с пандемията.

" Аз съм последовател на позитивната мотивация. Но би трябвало на първо място да се провежда добра осведомителна акция, хората да имат вярно схващане по тематиката и да могат да вземат стимулирани решения ", разяснява доктор Симидчиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР